lördag 29 juni 2013

Picknik till Malö

Har gjort en pastasallad och två Foccaciabröd som vi ska ha med oss när vi åker till Malö idag. Varför Malö, varför inte?
Brödet är jättelätt att baka och här får ni receptet:

Fuccacia
2 bröd

Ingredienser
25 g (½ pkt) färsk jäst
3 dl ljummet vatten
½ god olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7 - 8 dl vetemjöl special
Olivolja och flingsalt till plåten och utbakningen

Små tomater
rödlök
timjan


1. Vispa ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i ca 5 min.
3. Jäs täckt med duk ca 35 min.
4. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
5. Häll upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar., knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.
6. Platta ut degarna tills de är ca 1-2 cm tjocka och låt jäsa under duk ca 30o min.
7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, lägg på tomathalvorna och strimlad rödlök och tryck ner det i degen. Strö över färsk timjan och avsluta med flingsalt och ringla över rikligt med olivolja.
8. Grädda ca 10 min.
Njut av nybakat bröd.


Ser det inte gott ut så säg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar