söndag 8 september 2013

Goa lördag

En hel lördag hemmavid. Smaka på det.............Det är inte ofta som vi varit hemma en lördag ensamma tillsammans och det känns skönt. För det mesta så har vi varit ute med husbilen och farit eller vi har haft något planerat. Men det var riktigt riktigt skönt.

Började dagen med lite Fiffel och V-8 som vanligt. Undrar ni vem som vann? Ja fundera ni!!!!!
L-Å började i källaren och rensa upp. Satte upp några hyllor och flyttade på bokhyllan och började fylla med böcker. Satte även upp lampor så vi fick ljus i Guds hus!!!!

Själv så tog jag hand om disken och bytte i sängarna och tvättade. Kan fortfarande hänga ut och speciellt idag när vi har strålande solsken. Så härligt.

Hoppsan, skulle gå på toa och det fanns inget ljus. Då hade någon tagit våran ström!! Först så trodde vi att Bo-Lennart varit framme men nej jag hade kontroll över honom. En del av hallen fungerade heller inte. Efter lång letan och svordommar och tänkande så hittade Majorn en säkring som hade lösts ut. Vilken tur.
Hittade ett par spröjs i källaren som passade i köket. Dom satte vi givetvis upp och vad fint det blev.

L-Å åkte och köpte tidningen men jag stannade hemma och bakade russinbröd. Gott. Vi har ju hittat nästan alla kokböcker och pärmar nu så recepten börjar komma fram. Dom blev så goda. Har aldrig tyckt om att baka matbröd förr men det är riktigt roligt nu tycker jag. Färskt bröd är bland det godaste som finns med lite smör på. Mumma.

Jag är så nyfiken. Min syster Kerstin har skickat få FB att vi ska boka den 12 okt för en kusinträff. Inbjudan kommer senare. Men Herre gud vad nyfiken jag blir. Var, när, hur, vilka?? Ge mej en ledtråd!!!

Middagen idag stod jag för. Fyllda rullader med Hasselbackspotatis och en underbar sås.
Rekommenderas.

RECEPT:
8 st lövbiffar
salt och peppar
2 inlagda gurkor
2 morötter
1 gul lök
färsk basilika
ostskivor
8 skivor bacon
smör
4 dl buljong
SÅS:
4 dl grädde
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
Maizenaredning
Vinbärsgele

Lägg ut köttet och krydda. Skär gurkan och morötterna i stavar. Skala och skär löken i klyftor.
Lägg bitar av gurka, morötter, lök, ost, basilika på varje biff.
Rulla ihop och vira baconskivor omkring. fäst med tandpetare.
Bryn köttet runt om och häll på buljongen. lägg i resterande grönsaker som blev kvar och låt koka på svag värme i ca 40 min.
Ta upp rulladerna och häll på grädden, soja och fond och koka upp. Sila såsen och smaka av med massor med gele och krydda om det behövs. Lägg tillbaka rulladerna i såsen och låt dom få gosa sig en stund.

Kvällen tillbringade vi framför tv och tittade på ett av vårat älsklingsprogram KÖRSLAGET.
Fick en favorit direkt. En för oss helt okänd man. Operasångare Rickard. Vilka röster han hade hittat i sin kör. Håller tummarna för dej Rickard. En liten tumme även för Sonja Alden.


Russinbullar

                                        Goda rullader
Spröjsen till köksfönstret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar